Novosti

08.12.2021

Prema izboru Top Gear je Kia EV6 Crossover 2021. godine

Crossover Kia EV6 impresionirao žiri  svojim stilom, voznim svojstvima, dugim dosegom i vrlo brzim punjenjem 
EV6 je već osvojio nagradu za Njemački premium auto godine i finalist je izbora za Europski auto 2022. godine
Kijino prvo namjensko električno vozilo s prvom nagradom već nakon samo mjesec dana prodaje

Električni Kia EV6 osvojio je priznanje Crossover 2021. godine u izboru legendarne automobilske emisije TopGear.com.  EV6 je impresionirao Top Gearov žiri zahvaljujući svom stilu, dinamičnim svojstvima, dugom dosegu s jednim punjenjem i 800-voltnom vrlo brzom punjenju koje omogućava punjenje od 10 do 80 posto napunjenosti baterije za samo 18 minuta.

Tom Ford, pomoćnik urednika, komentirao je: »S EV6 je Kia uložila sve; potpuno električni, divlji stil, najbrže punjenje u razredu, mnogo pomagala. Duboko zadire u koncept mobilnog prostora, EV6 je otišao u tamnije kutove čineći električno vozilo zanimljivijim za vožnju. Također je prostran, lijepo opremljen i dobro izrađen. Vozi se sa svim najboljim svojstvima električnih vozila – tiho, uglađeno, smireno – i onda se probija odgovarajućom snagom. Dakle crossover s više od jednog značenja. Automobila i marke.”

Ceremonija podjele nagrada dostupna je na kanalu youtube.com/topgear i topgear.com. EV6 je predstavljen i u zadnjem broju časopisa BBC Top Gear Magazine, posvećene najboljim novim automobilima na svijetu.

EV6 je već osvojio nagradu za Njemački premium auto godine i finalist je izbora za Europski auto 2022. godine
Ovo zadnje priznanje dolazi u vrijeme kada je Kia EV6 uvršten u najuži izbor za Europski auto 2022. godine i malo više od mjesec dana od nagrade za Njemački premium auto 2022. godine. Jason Jeong, predsjednik Kia Europe, rekao je: »Veseli nas što smo osvojili priznanje prestižnog Top Geara za crossover godine. EV6 je revolucionarno vozilo za Kiju i za električnu mobilnost i ova nagrada je dobrodošlo priznanje svega toga. To je još jedan trofej u vitrini za model EV6 čija popularnost i dalje raste zajedno s našom ponudom elektrificiranih vozila.”

Kijino prvo namjensko električno vozilo s prvom nagradom već nakon samo mjesec dana prodaje
EV6 je Kijin prvi namjenski električni automobil koji pokazuje izniman potencijal nove električne globalne modularne platforme (E-GMP). EV6 kupcima nudi mogućnost izbora više potpuno električnih konfiguracija pogonskih sklopova bez emisija, uključujući i baterijski sklop dugog dosega (77,4 kWh) i standardnog dosega (58,0 kWh), a u ponudi su i izvedbe GT-line i GT. To je Kijino prvo električno vozilo raspoloživo s mogućnošću pogona na 2 (2WD) ili četiri kotača (AWD) – potonji pruža bolja dinamična svojstva i u najzahtjevnijim uvjetima.
Upoznajte EV6!

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više