Novosti

15.12.2021

Kia s električnim modelom do brojnih nagrada

Kia vrhunskim priznanjima potvrđuje vodeću ulogu u prelasku na održivu mobilnost 

Kijina strateška predanost elektrificiranju svoje ponude je u 2021. godini donijela rekordan broj nagrada i priznanja stručnjaka u vodećim međunarodnim medijima. Njezina dostignuća prepoznali su najcjenjeniji svjetski novinari, koji su joj podijelili nekoliko vrhunskih automobilskih, tehnoloških i dizajnerskih priznanja, što potvrđuje rastući ugled Kije kao vodećeg proizvođača u prelasku na održivu mobilnost.

Novi električni model Kia EV6 osvojio nagradu za auto godine i plasirao se u finale izbora za Europski auto 2022. godine
Kia EV6 napravljen je na Kijinoj namjenskoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) koju su razvili za električna vozila. To omogućuje izuzetnu kombinaciju prostranosti, nenadmašivih performansi i vrlo brzog punjenja zaslužnu za prestižne međunarodne nagrade – odličan primjer je nedavno objavljeni najuži izbor za Europski auto 2022. godine u koji se plasirao EV6.  

Albert Biermann, predsjednik i voditelj odjela za istraživanja i razvoj u grupaciji Hyundai Motor Group koju pored Kije čine marke Hyundai i Genesis, rekao je: “Iznimno sam ponosan na dostignuća grupacije u 2021. godini. Bila je ovo vrlo zahtjevna godina na različite načine, ali su se naše oduševljenje i predanost izradi odličnih modela isplatili i svaka od ovih nagrada će nas još samo dodatno potaknuti da premašujemo očekivanja naših klijenata. U posljednjih nekoliko godina napravili smo ogroman napredak na području istraživanja i razvoja, a naši nagrađeni elektrificirani automobili su fizičko utjelovljenje stečenog znanja, strategije i investicija.”

"Nikada nećemo biti u potpunosti zadovoljni, ali smo uvjereni kako smo napravili čvrste temelje za buduće uspjehe u narednim godinama, koje su nam omogućili konkurentski i inovativni novi modeli naše grupacije, zajedno s našim stalnim zajedničkim fokusom na nove oblike mobilnosti," dodao je Biermann, do dolaska u Kiju poznatiji kao dugogodišnji voditelj M odjela BMW-a.

Priznanja najpriznatijih medija
Kia EV6 dobitnik je nagrade BBC Top Gear za crossover godine, a prije toga postao je i Njemački auto godine u kategoriji premium vozila. Od neelektričnih modela Kia Telluride bio je svrstan među ’10 najboljih’ prema izboru časopisa Car and Driver (Kia je već treću godinu zaredom na tom spisku s nekim od svojih modela), dok je Kia Sorento postao „Veliki SUV godine“ prema izboru magazina What Car?.  

Nagrade za vodeću kvalitetu i sigurnost
Pored brojnih nagrada svjetski poznatih automobilskih medija i institucija, Kijin rad na važnim područjima kvalitete i sigurnosti redovito priznaju i vodeći analitičari automobilske industrije i organizacije.

Višestruka priznanja organizacija IIHS i J.D. Power naglašavaju dosljednu predanost kvaliteti i sigurnosti vozila Kia
Kia spada među brendove s najviše nagrada IIHS, američke neprofitne organizacije za sigurnost u prometu (Insurance Institute for Highway Safety), jer ima već 10 nagrađenih modela. Studija o pouzdanosti vozila J.D. Power 2021. je Kiju postavila na prvo mjesto među svim masovnim proizvođačima automobila. Kia je u SAD-u ukupno osvojila najviše nagrada u studiji početne kvalitete (IQS) koja ocjenjuje zadovoljstvo vlasnika vozila svojim vozilima u prvih 90 dana vlasništva.

2022. godina: potencijal za još više 
Početkom sljedeće godine Kia može računati na još koju prestižnu nagradu. Usprkos tome što je Kijin najnoviji električni crossover EV6 u prodaji tek malo duže od mjesec dana već je u finalu prestižnog izbora za Europski auto 2022. godine.
Upoznajte EV6!

 

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više